maandag 12 april 2010

5 gouden medailles voor Wild Gym tijdens FIAC!

Tijdens de Flanders International Acro Cup heeft Wild Gym weer het beste van zichzelf gegeven, met prachtige resultaten als gevolg!

Ons beloften trio, Kennie Berckmans, Alida Phalet en Emma Bartholomeeusen sloten hun seizoen af met 2 knappe oefeningen. Ze behaalden een mooie 12de plaats tijdens de kwalificaties. Aangezien alleen de 8 eerste teams doorgaan,stopte het avontuur hier voor hen. Ze mogen erg tevreden zijn want tijdens dit tornooi turnden ze hun beste wedstrijden!

In het A niveau bij de senioren werd Wild Gym vertegenwoorigd door 3 teams. Ons senioren trio, Jessica Putseys, Nans Barrez en Charlotte De Coninck, kwamen voor het eerst terug op de mat na enkele weken uit te hebben gelegen door een blessure.
Ze turnden een zeer sterke balansoefening waarmee ze knap 5de stonden bij de eerste tussenstand. Nadien volgde de tempo-oefening, deze ging iets minder goed waardoor ze enkele plaatsen zakte. Na de kwalificaties stonden ze dan ook op een knappe 7de plaats op 16 teams. De finale voor ons trio was binnen!

Ons Heren 4, Arne Van Gelder, Sebastian Boucquey, Tom Boons en Kevin De Meyer, bracht een knappe balansoefening. Bij de tempo-oefening liep het even mis. Toch gingen ook zij naar de finale! Zij hadden niet de minste tegenstand,ze mochten het in de finale opnemen tegen de regerende Europese kampioenen.

Voor Julie Van Gelder en Menno Vanderghote beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De grootste concurrentie kwam dan ook van hun Belgische collegatopsporters.
Julie en Menno toonden hun zowel in hun balans als in hun tempo-oefening net iets sterker als Amber en Nik, daarmee gingen zij ook als eerste de finale in!

Tussendoor werden ook wedstrijden georganiseerd in de lagere categorie├źn. Hier deed Wild Gym het geweldig goed! Emke en Liesel mochten na een zeer sterke oefening positie nemen op het eerste schavotje. Ook Daphne en Kobe bewezen in hun categorie dat ze de beste waren!

In het C-niveau gingen Julie, Jolien en Febe met de gouden medaille naar huis en in het B-niveau turnden Magali, Jana en Sarah een zeer knappe oefening. Ze behaalden hiermee de 6de plaats.

Nadien werden de finales geturnd in het A niveau. Ons senioren trio turnden voor de eerste keer hun nieuwe combined oefening. Tempo zat in deze oefening vrij goed, de balans delen stonden nog wat wankel. Zij hebben een schitterend parcours afgelegd tijdens dit tornooi!

Onze 4 jongens lukten tijdens hun combined alle delen. Zelf waren ze iets minder enthousiast over de uitvoering van hun choreo maar door een foutje van de Wit-Russen mochten ze de gouden medaille mee naar huis nemen! Dit was een mooie beloning voor hun harde werk van de laatste maanden!

Julie en Menno brachten een zeer stabiele combinatie-oefening. Ze stonden maar liefst 0.3 voor op de tweede. Op topsport niveau is dit echt wel een groot verschil. Wetende dat na de kwalificaties ze maar 0.05 voor stonden op de tweede. Zij mochten dan ook als 5de teams van Wild Gym met een gouden medaille van de FIAC huiswaarts keren!

Geen opmerkingen: