vrijdag 25 mei 2007

3x zilver voor Belgische acroteams op Int. tornooi in Rusland!

Vorig weekend namen drie acroformaties van het Topsportcentrum Gent deel aan het internationaal tornooi 'Volkov Cup' in Novgorod (Rusland).

De Belgische gymnasten turnden er in aanwezigheid van heel wat topformaties. Zo liet Rusland zijn beste team deelnemen met het oog op de selectie voor het EK dat plaatsvindt in oktober. Traditioneel behoren de Russische gymnasten tot de absolute wereldtop in deze gymdiscipline...

Het Vlaamse seniorentrio Soen Geirnaert, Maaike Croket en Corinne Van Hombeeck (Acro Pro Gymnastics) kon al terugblikken op een schitterend seizoen en toonde ook in Novgorod met de absolute top te kunnen wedijveren. Ze haalden met 86.612 punten een zilveren medaille!

De tweede zilveren medaille ging bij de junioren meisjes drie naar Eloïse Vanstaen (Acro Pro Gymnastics), Kimberly Hermans (Art Gym) en Emily Maes (Sportac Deinze). Met 86.500 punten lieten ze heelwat concurrenten (o.a. uit Frankrijk, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan) achter zich.Het trio met Florence Henrist, Chloë Alliet, Tatjana De Vos (Sportac Deinze)werd in dezelfde categorie 7de.

Julie Van Gelder en Sam Pauwels maakten de vreugde in het Belgische kamp compleet met een derde zilveren medaille. Ze scoorden met hun drie oefeningen 85.150 punten, in het onderdeel tempo haalden ze met 29.050 punten de hoogste score in hun categorie!

Klik verder voor de volledige resultaten van Julie & Sam:
http://www.gymfed.be/downloads/resultaten2007/acro/Volkov-jun-duo.pdf


Dit bericht is gehaald van www.gymfed.be

Geen opmerkingen: