vrijdag 21 augustus 2009

Julie en Menno winnen internationale wedstrijd (Novgorod - Rusland)

Julie Van Gelder (Wild Gym Herent) en Menno Vanderghote (Sportac, Deinze) verpulveren concurrentie op WORLD CUP ACROBATIC GYMNASTICS Veliky Novgorod (RUS)
Van 19 tot 23 augustus vindt er de belangrijke World Cup serie van de FIG (internationale gymnastiek federatie) plaats in Veliky Novgorod (RUS). Aangekondigd als het belangrijkste internationaal event na de World games en het WK vorig jaar in Glasgow, traden 90 atleten van 12 verschillende landen aan. In de discipline “mixed pairs” stonden alle ogen gericht op de Russische teams, winnaars van goud en brons op het WK in Glasgow. Er werd echter zeer veel lof gesproken over de comeback van Tatiana Okulova and Revaz Gurgenidze (RUS), een mixed pair waar geen concurrentie tegen bestand was. De internationale pers citeerde “This is the comeback of a legendary Mixed Pair!

”Julie Van Gelder (Herent) en Menno Vanderghote (Deinze) die samen reeds een anderhalf jaar een “mixed pair” vormen aan de topsportschool in Gent, beschouwden dit als een goede voorbereiding op het Europese kampioenschap 30 september tot 4 oktober 2009 in Vila Do Condo in Portugal. Na reeds een zilveren medaille op de World Games te Kaohsiung, was de concurrentie gewaarschuwd voor dit topduo. Met een prachtig seizoen en een perfecte voorbereiding stonden ze scherp voor deze uitdaging. Zowel de jury, deelnemersveld als supporters waren overheersend Russisch, dus ze moesten het hebben van een echte topprestatie. En die was er opnieuw. Met een bijna perfecte oefening en een monsterscore van 28.855 op 30 behaalden ze de eerste plaats, nadat ze reeds als eerste de kwalificatierondes handen afgelegd. Dat de concurrentie moordend is, bewezen de scores. Er zat slecht 15 honderdsten tussen de derde en de eerste plaats. Het Belgische duo behaalde dit seizoen reeds zes gouden en één zilveren medaille op de belangrijkste wedstrijden. Julie, die momenteel regerend Europees kampioene is, is nu samen met Menno als de grote kanshebbers getipt voor de Europese titel. Het kleine België behoort sinds twee jaar tot de allergrootsten in Acrobatische gymnastiek, een spectaculaire sport die vooral door landen zoals China, Rusland, Oekraïne, Belarus en England werden beheerst.

Vrijdag 21 augustus

Julie en Menno staan op een eerste plaats na de kwalificaties in Novgorod.
Er zijn concurrenten aanwezig voor het EK (oktober) deze staan allemaal op grote afstand van ons gemengd team dat België verdedigt!
Morgen is het finale.

Geen opmerkingen: