dinsdag 1 juni 2010

Wat een week voor Julie!

SPORTVROUW VAN HET JAAR
Op basis van de behaalde resultaten van het afgelopen seizoen, werd Julie Van Gelder (gemengd paar acrobatische gymnastiek samen met Menno Vanderghote - Sportac Deinze), door de Herentse sportraad officieel bekroond met titel van “sportvrouw van het jaar”.

De titel werd haar vrijdag 21 mei overhandigd door Jo De Clercq, schepen van Sport. De nominatie was gebaseerd op de schitterende resulaten die Menno en Julie behaalden het voorbije seizoen, met een zilveren medaille op de World Games in Kaohsiung, twee gouden en een zilveren alsook goud en de alround Europese titel in Portugal en de Worldcup overwinningen in Rusland en Oekraïne.

Herent kijkt dan ook met veel verwachtingen uit naar het WK in Polen.
Julie behaalt voor de derde maal deze titel in 6 jaar. In 2003-2004 werd ze samen Ellen Langendries sportvrouw van het jaar, in 2007-2008 behaalde ze deze titel voor de tweede maal.WORLD CLASS GYMNAST
De internationale gymnastiekfederatie (FIG) erkent met een speciale pin de gymnasten die een 'World Class performance' neergezet hebben. De gymnast kan de award kan slechts een keer in zijn/haar carrière ontvangen.

Julie en Menno toonden op het WK 2008 in Glasgow dat ze bij de wereldtop in hun discipline behoren en ontvingen daarom afgelopen weekend op de Gymfinales officieel de FIG-onderscheiding 'World Class Gymnast'. Een onderscheiding om terecht fier op te zijn!
WINNAAR GYMFINALE 2010
Zaterdag 29 mei vond de 12e editie van de Gymfinales plaats te Charleroi. De twee beste gymnasten per discipline namen het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel. Julie en Menno namen het op tegen Amber en Nik (Art Gym Kapellen). Dit duel werd als bloedstollend aangekondigd en allerlaatste geafficheerd.

Voor beide duo’s was het een stresserende wedstrijd, “one-shot”, in één oefening moest het verschil gemaakt worden. Bij de beide paren was duidelijk stress te merken en voor Menno en Julie was er bovendien een nieuwe “combined” oefening die nog veel extra concentratie vergt. Het was tot het allerlaatste moment toen Nik en Amber faalde in hun laatste deel, dat de overwinning naar Menno en Julie ging. Op 15 juli staan Menno en Julie aan de start van het Wereldkampioenschap in Wroclaw, Polen.

Klik hier voor de combinatie-oefening van Julie en Menno tijdens de Gymfinales.

Geen opmerkingen: