maandag 1 maart 2010

Julie en Menno verlengen hun titel in Vinnitsa!

Tornooi Vinnitsa: 3x goud, 1x zilver en 1x brons

Dit weekend waren er vijf acroteams van het Topsportcentrum Gent op het tornooi 'Stars above the Boug River' in Vinnitsa (Oekraïne).

Het junioren meisjespaar Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze-MKB-Gym) toonde zich in de kwalificaties al het beste team. Ook in de finale lieten ze alle concurrenten achter zich. Een prima prestatie van Nikki en Eline die pas sinds september samen trainen in het Topsportcentrum in Gent en in Oekraïne hun internationaal debuut maakten.

Ook bij de senioren alleen maar goed nieuws. De vier acroteams van het Topsportcentrum Gent nestelden zich in de kwalificaties met hun balans- en tempo-oefening vooraan in het klassement en mochten allemaal de finale turnen!

Eloïse Vanstaen, Maaike Croket en Corinne Van Hombeeck (Ambitious Pro Gymnastics) plaatsten zich na de voorrondes op een 4de plaats. Een goede combinatie-oefening en meevaller in het reglement (slechts 1 team per land op het podium) bracht hen op een derde plaats op het podium.
Florence Henrist en Tatjana De Vos (Sportac Deinze) konden ook na de finale hun eerste plaats handhaven. Dit was ook zo voor de Europese kampioenen Julie Van Gelder en Menno Vanderghote (Wild Gym - Sportac Deinze) die het goud haalden bij de gemengde paren. Hun trainingsmakkers Amber Van Wijk en Nik De Roek (Art Gym) haalden knap zilver.

Van harte proficiat aan alle gymnasten en trainers van het topsportteam acro!

Bron : www.gymfed.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Hip hip hoera voor Julie en alle Belgen!