zondag 20 december 2009

SYTA 19-20.12.2009

Dit weekend namen we deel aan de Sylvester Youth Trophy Acro te Breendonk.Op zaterdag namen er 6 formaties deel voor Wild Gym en het werd een zeer geslaagde start. In de voormiddag kwamen Lien & Manouk en Freia & Loreen op de mat bij de recrea balans. Lien en Manouk werden 9de met 7.500, Freia en Loreen behaalden een 13de plaats met 5.266. Beide formaties turnden een mooie oefening, alleen verloren Loreen en Freia door een kleine fout veel punten omdat ze niet meer voldeden aan de specifieke vereisten. Toch knap als je weet dat deze gymnasten nog maar van september 2009 turnen in onze wedstrijdgroep.

Bij de C junioren trio's traden er ook 2 formaties van Wild Gym aan. Marie, Zoë en Mirke kwamen als eerste op de mat en turnden een schitterende wedstrijd, ze behaalden een mooie score van 18.200. Daarna moesten Julie, Jolien en Febe aan de slag ook zij lieten zien dat ze al een mooie oefening konden turnen en behaalden exact dezelfde score als ons vorige trio. Na afloop van de wedstrijd was 18.200 de tweede hoogste score van de wedstrijd. Dus de eerste 2 medailles van de wedstrijd waren binnen.De eerste plaats was voor een trio van Zeestern met een score van 18.450, de tweede plaats was voor Marie, Zoë en Mirke met 18.200 en de derde plaats was voor Julie, Jolien en Febe met 18.200.

In de namiddag traden Carmen en Lisse aan bij de senioren in het C-niveau. Ze brachten een voortreffelijke oefening en haalden een prachtige score van 18,000. Ze behaalden hiermee een tweede plaats en dus een zilveren medaille op 8 formaties.
Ook ons B trio Sarah, Jana en Magali bracht in de namiddag een mooie oefening met een score van 19.950 haalden ze een bronzen medaille met maar 0.05 punten verschil op de tweede. In het B niveau bij de trio's traden er 10 formaties aan.

Na de eerste wedstrijd dag gingen met 4 medailles naar huis!!!

Zondagochtend stonden we op en wanneer we onze eerste blik naar buiten wierpen, zakte de moed ons al in de schoenen. Normaal gezien zouden vandaag Kobe & Daphne en Emke & Liesel aantreden in het I niveau. Beide duo's waren vast beraden om het beste van zichzelf te geven. Maar... het weer besliste hier anders over. De sneeuw zorgde ervoor dat de straten er heel moeilijk bij lagen.Het was een moeilijke belissing maar samen met de gymnasten en ouders hebben we beslist om niet deel te nemen. Heel jammer want onze twee jongste duo's waren er zeker en vast klaar voor, maar dat zullen ze op de komende wedstrijden zeker en vast bewijzen!

Er staan al enkele foto's online, er volgen zeker nog foto's van alle podiumplaatsen.
Klik hier.

Geen opmerkingen: