dinsdag 29 september 2009

Europees kampioenschap 2009 - Portugal

EUROPEES GOUD ALLROUND VOOR MENNO EN JULIE!!!!!!!!!!!!!

Om 15u45 Belgische tijd weten meer voor Menno en Julie.

Een bewogen zaterdag....

Gisteren was het een volle wedstrijddag waar reeds verschillende medailles te rapen vielen. En dat deden de Belgen dan ook. Julie en Menno behaalden twee medailles, zilver op tempo en goud op balans. Het trio van Corinne, Maaike en Eloïse behaalden brons op tempo en behaalden een verdiende 4de plaats op balans. Tatjana en Florence behaalden brons op balans maar een veel te lage score op tempo en eindigde daar als vierde. Het juniorentrio deed een ongelooflijke zet, en behaalden zilver in hun eerste echte internationale wedstrijd. KNAP!!

De sfeer zit er nu echt wel in hier en de ganse groep supporters 26 Belgen zijn samen met de Britten en de Portugesen de meest actieve spionkop. En dat is wel nodig. Gisteren was er een incident toen eerst Menno en Julie een lagere score kregen op tempo dan Revas, en nadien toen Tatjana en Florence een veel te lage score kregen tijdens hun finale tempo. Toen de scores op het bord verschenen, leidde dit tot een luidkeels protestgejoel bij zowat iedereen in de zaal. Oekraïne, Portugal, England en België bleven jouwen en roepen, zodat de jury de wedstrijd even uit het oog verloor. Toen Tat en Flo de zaal verlieten, kregen ze een staande ovatie en applaus van de Portugesen... knap hoe de supporters soms beter de klasse en het niveau kunnen inschatten dan sommige officials.

Menno en Julie zijn top hier! De spanning zat er wel in voor hun balans-oefening gisteren, na de opdoffer tijdens hun tempo-oefening. Maar de ervaring en gedrevenheid om de gouden medaille gaf hen 2 tiende voorsprong op Revas RUS en 4tiende op de GBR. Ze zijn dan ook voor velen hier het absolute favorieten mixed pair.

Vandaag opnieuw medaillekansen voor het juniorentrio, die hun goed wisten te kwalificeren. De medaillekansen worden mede bepaald door de punten bijeengesprokkeld tijdens de voorbije wedstrijddagen. Voor Tat en Flo wordt het een zeer zware opdracht, ze staan zesde en de kans is klein, maar zoals we hier weer gezien hebben is er veel mogelijk in deze sport. Het trio van Corinne, Maaike en Eloïse staat vijfde, eveneens een moeilijke opdracht. Menno en Julie staan op een comfortabele eerste plaats, maar ook dat zorgt voor de nodige spanning. Alle ogen zijn op hen gericht voor een gouden, alround medaille, en Revas en het ganse Russiche team inclusief de jury zal het hen absoluut niet gemakkelijk maken!
Maar dan zijn er nog de supporters.... dus duimen maar!

Om 15u45 Belgische tijd weten meer voor Menno en Julie.


Zaterdag 1 oktober 2009
Woehoew een super score voor Julie en Menno voor Balans :
moeilijkheid 10,004 + 9,4 + 9,4= 28,804!!!!!
Hier mee kloppen ze deze keer weer de Britten maar ook de Russen (28,600)
en dus zijn EUROPEES KAMPIOEN met hun balans oefening!
Iedereen alle vingers kruisen voor morgen!

Net een minder leuk berichtje gekregen :
Julie en Menno halen 28,455, Rusland 28,503 en GBR 28,160!
Sergey en de Belgische tribune is niet te spreken over de punten!
Maar dus wel zilver voor Julie en Menno!

Vrijdag 2 oktober 2009
Voor balans behaalden Julie en Menno net de hoogste score van het tornooi met 28,754,Rusland wordt tweede met 28,600 en GBR derde met 28,307! Alround gaan ze als eerste de finale in met 57,399, gevolgd door de russsen met 57,003 en GBR als derde met 56,701.

Donderdag 1 oktober 2009
Julie en Menno eerst met 28,655
RUS tweede met 28,403
GB derde met 28,283
Tempo so far so good!

Klik hier om de oefeningen die al getunrd zijn tijdens dit EK te zien. Klik op 'make your choice', hier kan je dan kiezen welke oefening je wil zien!

Klik hier om de belgen live te volgen!
Donderdag tempo opw 14u23 wedstrijd 15u38 als zesde

Vrijdag balans opw 13u25 wedsrijd 14u40

Zaterdag
Tempo finale 2 3 4 1 5 6 opw 7u48 wedstrijd 9u tot 9u42
Balans finale 163425 Opw 16u18 wedstrijd 17u37 18u16

Zondag alround finale Combined 13u54 u tot 15u09 Bul ukr rus bel. Gbr. Litw

29 september 2009 -Mailtje Julie:
Vandaag 29/09 zijn we om 10u vertrokken op de luchthaven van Brussel.
Na aankomst in het hotel, ligt trouwens kort aan het strand, gaan trainen.
De training zat niet goed, maar dat is meestal... Nog even aanpassen aan vloer en sfeer en dan zien we wel. We voelen ons toch ook wel moe, na zoveel weken aan een stuk trainen en wedstrijden doen, maar nog eens effe doorbijten,in de hoop een paar Europese medailles mee te brengen.. We gaan gewoon er voor!!Morgen namiddag trainen, en dan laten we iets meer weten van onze concurrenten en de volgorde van de oefeningen... Tot morgen!

Filmpje world games - combined oefening


28 september 2009
Julie en Menno’s laatste trainingen zitten super, een weekendje rust heeft deugd gedaan, en morgenmiddag is de laatste training voor het vertrek dinsdagmorgen naar Portugal. Voorlopig zijn de echte rotaties in detail nog niet gekend, en zal het spannend afwachten worden voor de 4 wedstrijddagen. Inderdaad ze moeten 4 maal een oefening brengen op 4 dagen, toch wat meer gespreid dan op de World Games. Er zal dus druk heen en weer ge-sms't worden tijdens de wedstrijddagen.
Dinsdagmorgen verzamelt de ganse Belgische delegatie om 8u ‘s morgens op de luchthaven van Zaventem.

Intussen zijn Menno en Julie opgenomen in de worldranglijst. Ze staan mooi derde (eigenlijk een gedeelde 2de plaats met het Russisch team), eigenlijk een ongelooflijke prestatie, want de concurrenten die voor hun staan, hebben twee wedstrijden afgelegd, en Menno en Julie hebben in 1 wedstrijd zoveel punten gesprokkeld dan de concurrerende teams in twee. Dat zal hun wel vertrouwen geven voor de komende weken. Toch ook wel een beetje een bewijs dat die worldranking niet altijd helemaal representatief is voor de realistische situatie bij de MXP.

De volgende week zal er weer druk op de blog gekeken worden, en dat vinden Menno en Julie super! Aan de supporters zal het zeker nier liggen!
We keep you posted.


25 september 2009
De laatste volle voorbereidingsweek zit erop. Alle gymnasten zijn er klaar voor. Julie en Menno hebben heel hard getraind en voelen dan ook stilaan de impact ervan. Van februari dit jaar is er onafgebroken getraind en is er nog geen enkele week echte vakantie geweest. De oefeningen zitten gewoon super, maar mentaal en fysiek begint het stilaan toch wat door te wegen.

Dit weekend is het dan ook echt platte rust en ontspannen. Zondag is het al opnieuw trainen tot het vertrek woensdag. Vanaf donderdag is het zover en deze keer is het niet alleens kwalificatie maar eveneens per subgroep onmiddellijk een wedstrijd voor medailles.

Julie en Menno kijken uit naar een uitdagend EK en zullen alles op alles zetten om zoveel mogelijk medailles uit de brand te slepen. Toch leuk om weten dat acrobatische gymnastiek België de meeste titels opleverde op internationale sportevenementen de laatste twee jaren, toch nog eens een sport waar we echt goed in zijn. En dan .. zal er hopelijk wat verlof zijn, op sportgebied althans, want de school, die gaat natuurlijk gewoon door.

Hier al even de wedstrijdindeling :

JUNIORS and SENIORS :
Thursday 1st October
09h00 - 17h35 Qualifications Juniors and Seniors
17h40 - 18h15 Opening ceremony
18h30 - 20h00 Finals Juniors (women’s pairs, women’s trios, men’s four)

Friday 2nd October
09h00 - 17h50 Second part and end of qualifications Juniors and Seniors
18h15 - 19h15 Finals Juniors (men’s pairs, mixed pairs)

Saturday 3rd October
09h00 - 20h45 Finals Seniors and Juniors

Sunday 4th October :
10h00 -17h50 All around Final Seniors (combined exercise)
As from 17h55 Award ceremony + closing ceremony


23 september 2009
Het is haast ondenkbaar, maar we staan weeral klaar voor een gigantisch belangrijke internationale wedstrijd, waar onze club hopelijk weeral zal schitteren.Inderdaad, het Europees kampioenschap komt eraan.
Via deze website kan je de meest recente updates volgen van alle teams, maar in het bijzonder natuurlijk van Julie en Menno.

Julie en Menno lopen op dit moment stage in voorbereiding van het EK. Dus volop trainen is de boodschap. Alles zit goed en de oefeningen draaien vlot, hoewel het weer knocken zal worden. De Russische teams hebben al enkele malen de duimen moeten leggen en zijn zeker niet vergeten hoe ze op een historische wijze de EK medaille moesten afstaan aan Julie en Sam in ‘s Hertogenbosch.

Dit wordt echt een wedstrijd van de waarheid en er zal voor elk duizendste van een puntje geknockt moeten worden. De Belgen zijn immers na het schitterende WK, Worldgames en de World Cup in Rusland, getipt als de beste van de wereld!! Als alles goed zit kunnen ze met 3 Europese medailles naar huis komen!

Ja, inderdaad 3 medailles! Want vanaf dit jaar zullen er weer medailles uitgedeeld worden per discipline, nl. balans, tempo en combined.

De volgende weken is het dus alle hens aan dek en zal je via deze site de laatste nieuwtjes horen over de Belgische teams op het EK!
We gaan alvast duimen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey,

leuk dat jullie de thuisblijvers opnieuw op de hoogte willen houden.

Hoe vlotten de laatste trainingen?

Hebben de gymnasten hierna eigenlijk een vakantie verdient? Want uiteindelijk hebben ze de voorbije zomer alleen maar getraind of aan wedstrijden meegedaan.

Veel succes,
Jana (gymnasticsforum)