maandag 6 juli 2009

Blog World Games 2009Klik hier voor de link om de world games live te volgen.

Zaterdag 25 juli 2009.
Al van 's morgensvroeg waren we alles in gereedheid aan het brengen om Julie, Menno en de rest van de Belgische delegatie een leuke thuiskomst te bezorgen. Wij namen samen de bus en kwamen rond half acht toe in Zaventem. We zochten de andere supporters en vanaf toen was het spannend afwachten.

Zowel Sportac als wij hadden voor spandoeken gezorgd, veel omstaanders kwamen vragen waarom we zo uitbundig deden. ;-) Ook de pers was afgezakt naar Zaventem en al de spandoeken vielen in de smaak. VTM en AVS waren ter plekke met een cameraploeg, er zou een verslag getoond worden tijdens 'Het Nieuws' van 13u00 en 19u00 op VTM.Alle gymnasten,trainers en juryleden werden hartelijk onthaald, het was echt schitterend! Ik denk dat ze dit echt niet verwacht hadden en er echt wel van genoten hebben.


Nadiens stonden ze nog de pers te woord en vertrokken ze naar huis.


Bij haar thuiskomst werden Julie en haar familie nogmaals verrast; er hing een leuke spandoek en met wat slingers en ballonnen was het een leuk geheel!


Klik hier voor de alle foto's!

ARTIKEL GYMFED World Games: warm onthaal voor Belgische acrogymnasten op Zaventem!
Het Belgische acroteam dat op de World Games in Kaoshiung goud en zilver behaalde werd deze morgen warm onthaald op de luchthaven van Zaventem.
Het vroege uur had de fans er niet van weerhouden naar Zaventem af te zakken om de acrogymnasten van harte te feliciteren met hun prestatie.

Het meisjesduo Tatjana De Vos en Florence dat goud won in hun discipline was zichtbaar vermoeid van de reis maar overgelukkig. Een beetje onder de indruk van de vele vrienden, familie en de gymfans stonden ze de pers te woord.
Ook Menno Vanderghote en Julie Van Gelder namen nog even de tijd voor fotografen en de fans vooraleer huiswaarts te keren.

De gymnasten van de turnclubs Sportac Deinze (club van Tatjana, Florence en Menno) en Wild Gym (club van Julie) hadden voor de gelegenheid spandoeken gemaakt voor hun idolen en zorgden er voor dat de terugkomst van onze Belgische atleten alvast niet onopgemerkt voorbij ging op de luchthaven. Prima gedaan!

VTM en AVS waren aanwezig met een cameraploeg. Hou het nieuws van VTM (13.00 en 19.00 uur) in de gaten, de reportage op AVS is vanaf morgen te bekijken.

Van harte proficiat aan de 7 gymnasten en het trainersteam acro van het Topsportcentrum Gent. Met 2 medailles en een prima 4de plaats van Corinne Van Hombeeck, Maaike Croket en Eloïse Vanstaen (Ambitious Pro Gymnastics) werden de World Games 2009 zonder meer een groot succes voor de Belgische gymsport!


Donderdag 23 juli 2009.
Ik had nog wat nieuws beloofd van Menno en Julie vroeger. Samen met de zus van Menno heb ik wat foto's van vroeger bij elkaar gesprokkeld. Kijken jullie zelf maar wat het resultaat geworden is...

MENNO

Hier turnen Menno en Anissa het Belgisch kampioenschap in 2001 in het C niveau.

Dit was tijdens een clubdag van Sportac Deinze, dit turnpak was zijn turnpak waarmee hij ook zijn laatste wedstrijd met Anissa in Lièvin turnde.


Dit was tijdens een wedstrijd in Puurs in 2002.


JULIE

Hier is Julie 9 maanden aan het turnen, dit was tijdens een training.


Dit was tijdens een fotoshoot voor een kalender van de club. Dit was het begin van haar dansje voor het B niveau.


Dit was eveneens een fotoshoot, dit is getrokken in een vliegtuig.


Deze foto is getrokken op het BK in 2003. Hier turnde Julie in het A niveau bij de junioren.


Dit was tijdens een training in de zomer van 2004.


Deze foto is genomen tijdens de opwarming van het Brabants Kampioenschap in 2005.


Deze foto is genomen na het BK 2005, dit was haar laatste wedstrijd met Ellen.


Deze foto is genomen tijdens de Gymfinales en hier turnde Julie samen met Sam Pauwels.Woensdag 22 juli 2009.
Ook gisteren met de trio's was het nagelbijten. Vooral omdat iedereen weet wanneer je een finale bereikt op de World games, dat iedereen kans maakt op een medaille. De Belgische supporters waren dan ook gespannen en op het puntje van de stoel toen het trio de finale bereikte. Ze hebben een zeer mooie oefening neergezet, en het kleine foutje heeft de medaillewinst weggenomen. De supporters en vooral de gymnasten waren natuurlijk ervan aangedaan, ook omdat we al zo'n geweldige dagen achter de rug hadden. We zijn allemaal afgezakt naar het hotel en hebben daar de gymnasten ontmoet, en hebben terug gekeken op een geweldige World Games. Een geweldig team, dat zeer sportief en professioneel met de resultaten omging. Iedereen mag fier zijn op dit Belgisch topsportteam, ze brachten België op de kaart, en hebben gedaan wat van hen verwacht werd, kwalificeren voor de finale, en gaan voor elke medaillekans.

Vandaag zijn er nog de heren vier, en daar gaat iedereen natuurlijk naar kijken. Om maar aan te geven hoe dramatisch deze sport kan zijn, de voormiddag van het vertrek in Rusland, gingen de Russische heren vier nog even een korte trainen, waarbij de bovenpartner ernstig geblesseerd is geraakt, terwijl het Russisch team op weg was naar de luchthaven, waren zij op weg naar het ziekenhuis... elk detail, elke misstap kan zwaar bestraft worden.

Belitsi (België in het Taiwanees) is meerdere malen op TV geweest en de kranten rapporteren uitgebreid, België Acro is een gevstigde waarde internationaal!


Dinsdag 21 juli 2009.

Het trio heeft een schitterende kwalificatie-oefeningen geturnd, en plaatste zich op een nog schitterende derde plaats in de finale. De concurrentie was groot, Ukraïne en Rusland leken in de kwalificaties echt onklopbaar, maar op plaats drie kwam het Belgische trio.

Tijdens de finale turnde GB een mooie oefening, Ukraïne maakte enkele schoonheidsfoutjes en Rusland was weer heel sterk. Ons trio turnde een goede oefening maar door een kleine fout misten ze het podium.

Voor ons verdienen ze deze podiumplaats, zeker als je weet van waar ze komen. Eloïse is nog maar goed negen maanden terug aan het trainen en Maaike is voordien ook geoppereerd geweest aan haar knie. Dan is de finale turnen tijdens de Wold Games toch wel een heel knappe prestatie!


Finale: resultaten combined oefening trio
GB 28,401
RUS 28,901
UKR 28,380
BELGIE 27,950


TRIO GAAT ALS DERDE DOOR NAAR DE FINALE!!!!!!!!!!


12u35 : Resultaten tempo oefening trio
RUS 28,933
UKR 28,702
GER 26,720
GBR 28,515
BELGIE 28,657
BLR 27,320


10u15 : Resultaten balans oefening trio
GB 27,740
UKR 28,850
GER 27,240
BELGIE 28,501
BLR 28,680
RUS 28,995

Vandaag wakker geworden met een goed gevoel, maar ook nog een spannend gevoel, want jawel, straks is het opnieuw volop supporteren voor de Belgen. Vandaag staat het trio klaar voor een moeilijke opdracht want ook in de trio competitie zal het er om spannen...

Voor Tatjana en Florence is het een geweldige bekroning, en iedereen was fier en tevreden .. echt geweldig. Ook de kranten in België rapporteerden uitgebreid de overwinning. Voor Menno en Julie was het eveneens een geweldige dag, en ondanks dat onze Nederlandse vrienden van de krofbalploeg vonden dat zilver de eerste plaats van de "losers" is, weten wij wel beter ;-). Ze waren top. Menno konden we spijtig genoeg niet vastleggen op foto. Hij had dopingcontrole en moest een plasje gaan doen. Ook Tatjana moest dit doen. Maar de Taipei Times hebben er toch voor gezorgd dat vandaag de 22 miljoen Taiwanezen Julie en Menno op de voorpagina kunnen aanschouwen (foto). Straks volgen de updates van het Trio,... duimen maar!!!

Maandag 20 juli 2009. !!!WORLD GAMES!!!

Berichtje Frank : Vandaag hebben we een ongelooflijke dag achter de rug. Alle supporters waren vanmiddag al veel te vroeg aan de Kaohsiung Arena. Een mastodontische sportzaal voor 10 000 toeschouwers. Alles was fantastisch goed georganiseerd, en de Taiwanezen hadden nog nooit een bende zotte belgen gezien die uit de bol gingen.

Julie en menno waren top; gekwalificeerd in beide reeksen als eersten, was gewoon geweldig. Het was dan ook een beetje teleurstellend, de duimen te moeten leggen tegen de VS... maar daar zullen wel andere redenen voor geweest zijn, als je Sergey zijn commentaren leest in de kranten... Wij waren blij en zeer fier, en voor ons waren ze sowieso de allebesten.

En toen... kwamen Tat en Flo, en pakten goud, verdiend, ze waren gewoon de besten... We zijn de eersten hier die België medailles bezorgden.... Bedankt aan iedereen voor alle support en de geweldige steun... en nu allemaal nog even doorzetten voor het Trio morgen...
ARTIKEL in HET NIEUWSBLAD : Acrogymteam De Vos/Henrist pakt goud op Wereldspelen
Acrogymturnsters Tatjana De Vos en Florence Henrist hebben op de Wereldspelen in het Taiwanese Kaohsiung goud veroverd bij de meisjes paren. Met 28,612 punten wonnen ze in de finale met een heel nipte voorsprong op Azerbeidzjan (28,602 ptn). Groot-Brittannië pakte het brons met 28,453 punten.

Julie Van Gelder en Menno Vanderghote haalden even voordien zilver bij de gemengde paren acrobatische gymnastiek. Met een score van 28,653 punten eindigden ze na de Verenigde Staten (28,806 ptn) en voor Groot-Brittannië (28,551).

België is al zeker van drie medailles op deze Wereldspelen, want eerder op de dag plaatste het korfbalteam zich voor de finale in Kaohsiung.

ARTIKEL in HET LAATSTE NIEUWS : Acrogymnasten bezorgen België goud en zilver op World Games

Het meisjespaar Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac Deinze) en het gemengd paar Julie Van Gelder/Menno Vanderghote (Wild Gym/Sportac Deinze) hebben vandaag op de Wereldspelen in het Taiwanese Kaohsiung voor de eerste Belgische medailles gezorgd in de acrowedstrijden. De Vos/Henrist behaalden goud, Van Gelder/Vanderghote zilver.

Meteen een bekroning in dit toch wel belangrijkste treffen uit hun sportcarrière. In de finale met 4 legden de meisjes van Sportac Deinze een onberispelijk parcours af. In de kwalificaties moesten ze wel hun meerdere erkennen in de meisjes van Azerbeidzjan, in de finale zetten ze echter de puntjes op de i.

Bewezen dat ze klaar waren
Dat ze er klaar voor waren bewees de 16-jarige Henrist uit Oudenaarde, 4e jaar ASO-Wetenschappen aan de Topsportschool in Gent, en de 19-jarige Devos uit Olsene, studente bio-ingenieur aan de universiteit in Gent, met een meer dan overtuigende overwinning twee weken terug op de wereldbeker in het Amerikaanse St. Paul.

Eerder moesten ze vorig jaar op het WK in Glasgow met miniem verschil (0,024 punten) de duimen leggen tegen Rusland dat op de Wereldspelen met een 5e plaats in de schiftingen net buiten de finale viel.

"Jury besliste er anders over"
Hoofdcoach Sergey Tretjakov was dan ook, net zoals zijn atletes, een tevreden man. ''Dit is de bekroning van veel en hard werken." Minder tevreden was hij met de zilveren medaille van 16-jarige Julie Van Gelder en de 23-jarige Menno Vanderghote. "Iedereen heeft gezien dat ze de beste waren. Ook het talrijk opgekomen publiek was die mening toegedaan. Zij turnden de beste oefening, de moeilijkheidsgraad was er, kortom ze verdienden zeker goud. Spijtig, de jury heeft daar anders over beslist".

Grote droom
Vanderghoten, aan zijn tweede jaar Master architectuur aan de Hogeschool voor wetenschap en kunst Sint-Lucas, en Van Gelder, net zoals Henrist 4e jaar ASO Wetenschappen aan de Topsportschool in Gent, dwongen vorig jaar met een 4e plaats op het WK in Glasgow hun deelneming aan de Wereldspelen af. Zijn grote droom, ooit deel te nemen aan de Wereldspelen, is niet alleen uitgekomen maar bovendien keert hij met een medaille terug naar België. (belga/ka)

Uitslagen finales:
Meisjespaar:
1. België (Tatjana De Vos/Florence Henrist) 28,6612 punten
2. Azerbeidsjan (Ayla Ammadova/Dilara Sultanova) 28,602
3. Groot-Brittannië (Mollie Grehan/Maiken Thorne) 28,453
4. Wit-Rusland (Katsyarina Murashko/Alina Yushko) 27,650

Gemengd paar:
1. Verenigde Staten (Kristin Allen/Michael Rodrigues) 28,806
2. België (Julie Van Gelder/Menno Vanderghote) 28,653
3. Groot-Brittannië (Katie Axten/Nicholas Illingworth) 28,551
4. Rusland (Revaz Gurgenidze/Tatiana Okulava) 26,860
20/07/09 14u47

TWEE MEDAILLES VOOR BELGIË !! ZILVER VOOR MENNO & JULIE EN GOUD VOOR TAT & FLO!!!!!


14u36 : Finale Women pair
BELGIE 28,612
AZBJ 28,602
GB 28,453
BLR 27.650EERSTE MEDAILLE VOOR BELGIË IS BINNEN!! ZILVER VOOR MENNO EN JULIE!!!!!

FINALE MIXED PAIRS
USA 28,806
BEL28,653 !!!!!!!!!ZILVER!!!!!!!!!
GB 28,551
RUS 26,860

FINALE IS BINNEN VOOR MENNO & JULIE en TAT & FLO, NU HOPEN OP PODIUMPLAATS!!!!!!!Tijdens de finale beginnen ze terug van 0.


Totaal, plaats finale voor de eerste 4
AZBJ 56,950
BELGIE 56,821
GB 56,502
BLR 56,456
RUS 56,002
UKR 55,667


12u11 :Women pair tempo
BLR 27,600
RUS 27,250
BELGIE 28,159
UKR 28,280
AZBJ 28,500
GB 28,201

FINALE IS BINNEN VOOR MENNO EN JULIE, NU HOPEN OP PODIUMPLAATS!!!!!!!Tijdens de finale beginnen ze terug van 0.

11u45 :Totaal, plaats finale voor de eerste 4
BEL 57,409
USA 57,306
GB 56,955
Rus 56,403
UKR 56,195
BLR 55,471


11u25 : Mixed pairs : resultaten na balans
USA 28,600
BLR 27,711
RUS 28,653
BELGIE 28,654
UKR 27,863
GBR 28,555


10u05 : Women pair : resultaten na balans
Belarus 28,856
UKR 27,387
GB 28,301
RUS 28,752
AZBJ 28,450
BELGIE 28,662

Tat en Flo staan derde na de eerste oefening! Schitterend gewoon!


09u30: Mixed pairs : resultaten na tempo
GB 28,400
USA 28,706
Belarus 27.760
RUS 27,750
BELGIE 28,755
UKR 28,332

Julie en Menno staan eerst na tempo! Blijven duimen! Mijn zenuwen begeven het hier bijna... Hier onder wat foto's van de training gisteren!


07u49 : Supporters zijn net aangekomen in het stadion, Julie en menno zien er okay uit en zitten rustig te babbelen met de VS en Oekrainers.
Arne is er alvast klaar voor!
Zondag 19 juli 2009.
We zijn nog één dag verwijderd van D-day voor de eerste van onze acrogymnasten. Tatjana en Florence bij de meisjesparen en jawel Menno en Julie bij de Mixed pairs zijn minder dan een dag verwijderd van hun dag.

Vandaag hebben weinig gehoord van hen. Ze hebben tweemaal getraind, en vanmorgen zat het niet zo goed voor Menno en Julie, Julie voelde haar slap en moe maar vanavond was de training veel beter. Van de concurrenten hebben we niets vernomen, en het is nagelbijten tot morgennamiddag. Tot nu toe heeft België nog geen medailles gehaald, met andere woorden, onze gymnasten zouden wel eens voor een verandering in het ganse Belgische kamp kunnen brengen!! Let's cross our fingers.

Wij zullen op post zijn en stressen samen met jullie... de finale halen is de eerste goal.. en dan liggen alle mogelijkheden nog open. Marieke, Bea en Arne hebben alvast op de World Games plaza de orkaanwind getrotseerd, en hebben tussen alle platgewapperde vlaggen, de Belgische vlag gepresenteerd aan 100-derden Taiwanezen (foto)(windsnelheid was >100 km/u).

Verder heeft Arne de mascottes van de World Games even vergezeld met een plank op één hand, wat de locals onmiddellijk prikkelden voor een Taiwanees applaus (foto) en het stadion is impressionant en een staaltje hoogstaande architectuur (foto).
Er kunnen 40000 toeschouwers in. Morgen is de zaal uitverkocht en verwachten ze voor Trampoline, tumbling en acro meer dan 10000 toeschouwers.


zaterdag 18 juli 2009.
Mailtje van Frank : Vooreerst Taiwan is top. Ze zijn hier enorm vereerd dat de World Games hier doorgaan. Iedereen van de "locals" is heel vriendelijk en behulpzaam. Ze willen dat we vooral een goede indruk van hun land hebben.

We hebben vandaag genoten van "The World Games" : muziek, trips, vuurwerk, en ga zo maar door, ... de Belgische atleten doen het hier goed, de korfbalploeg heeft zich al gekwalificeerd voor de finale, de in-liners deden het fantastisch alleen in de finale te weinig deelnemers om goud te kunnen pakken.

De acrogymnasten dan: jawel vandaag hebben ze enkel conditietraining kunnen doen omdat de sporthal bezet was voor de finale van de ritmische gymnastiek. Dus allemaal naar de 13de verdieping van het hotel voor de training. Morgen is het dan serieus trainen om klaar te staan voor een volledig uitverkochte sporthal maandag. Ze worden dus maandag en dinsdag vergezeld van 10 000 supporters, we zullen hard moeten brullen voor de Belgen te horen.. we zullen dan maar de Mexican Wave starten ;-).

Vanavond was er een zeer spectaculair vuurwerk, en dat is iedere avond zo tot het einde van de World Games. De kranten staan vol van alle sporten, ook acro, misschien in België ook eens tijd dat deze sport meer aandacht krijgt.


De volgende dagen kunnen jullie hier wat meer informatie vinden over Menno en Julie zelf. Ik zou vooral Frank en Bea (papa en mama van Julie)en Nele (zus van Menno)willen bedanken voor de informatie!

Hoe kwamen Menno en Julie bij de acro terecht? Wat bereikten ze vooraleer ze samen begonnen aan de topsportschool in Gent?
Julie
Julie turnde recreatief bij Gym en dans, en haar buurvrouw Caroline, is haar komen recruteren voor acro. In de zomer van 2000 is ze dan begonnen en was toen 7 jaar.

Ze kreeg toen haar eerste acropartner, Ellen Langendries. In januari 2001 turnden ze hun eerste wedstrijd in het C niveau, de beste prestatie van dat seizoen was het behalen van selectie voor het Belgisch Kampioenschap. (toen bestond dit nog voor C niveau)
Het jaar nadien gingen ze samen over naar het B-niveau, hier behaalden ze zilver op het Belgisch kampioenschap.
In 2003 volgde de grote stap naar het A niveau, ze traden aan bij junioren en dit onderleiding van Tina Sergeant. Op het Vlaams Kampioenschap haalden ze een zilvere medaille, een week voor het BK werd Julie hevig ziek. Julie besloot om toch mee te doen en ze haalden een 4de plaats.

In 2004 werden Julie en Ellen Brabants, Vlaams en Belgisch Kampioen onder leiding van Tina Sergeant. Julie werd gevraagd voor de topsportschool, ze zat toen in het vijfde leerjaar en ging naar het zesde. Haar ouders vonden haar nog wat jong en Julie besliste samen met haar ouders om nog een jaar verder te turnen met Ellen bij Wild Gym.

In 2005 was er een duo dat sterker was, zowel tijdens het Vlaams als Belgisch kampioenschap werden ze tweede.Ellen besloot om een punt te zetten achter haar turncarrière en Julie werd opnieuw gevraagd om te starten in topsport.

In september 2005 startte ze aan de topsportschool in gemengd paar met Tim Demares. Tim stopte echter na een maand. In oktober begon Julie aan meisjespaar samen met Eva Staelens. Een veel belovend meisjesduo, tot dat Eva ernstig geblesseerd geraakt enkele maanden later. Julie turnt individueel verder tot de zomer, en deed dit vooral op blokjes….

In de zomer van 2006 komt Sam Pauwels van de A beloften van Art Gym naar de topsport. Al snel blijken ze binnen de junioren een sterk duo te vormen en halen onmiddellijk heel wat provinciale, nationale en internationale titels binnen. Julie kan eindelijk beginnen aan het echte werk en vormt samen met Sam een veel belovend duo.

In de zomer van 2007 bereiden ze zich voor op het EK en pakken in september voor de allereerste maal in de geschiedenis van Wild Gym en zelfs de gymfed, de Europese titel bij de junioren gemengd paar. Ze worden al snel door de senioren aanzien als een ernstige bedreiging en stappen dan ook in november over naar het echte zware werk, senioren gemengd paar. Al snel lijkt dit ook te lukken wanneer ze op een internationaal tornooi meteen de concurrentie naar huis turnen en goud pakken.

In maart 2008 ziet het er plots heel anders uit voor Julie wanneer Sam besluit om geen acro meer te doen en zijn talenten in de sierduiksport te gaan proberen. Julie staat net voor het Belgisch kampioenschap, en ergens uit een kast tovert Sergeï Menno Vanderghote.

Menno
Hij startte als jong ventje in de recreatiegroep. Als snel brak hij daar zijn arm en nog steeds heeft hij het moeilijk die arm volledig te strekken.
Zijn turncarrière startte in trampoline. Maar het klikte niet echt met zijn coach en al snel maakte hij de overstap naar acro.

Rond zijn 14de begon hij onderaan de ladder met Anissa in het C-niveau. Slavik merkte hun talent op en het volgende jaar nam hij ze onder zijn hoede en al snel beheersten zij nationaal de juniorencategorie bij de mix pairs. Ook internationaal behaalden ze enkele mooie resultaten. Vooral met hun choreografieën konden ze vaak het publiek veroveren.

Beste resultaten van Menno en Anissa per competitiejaar:
In 2001 werden ze samen “Belgisch kampioen” in C-niveau.

In 2002 turnden ze al samen het EK, ze kwamen uit als junior. Dit EK vond plaats te Deinze. Ze behaalden hier een 5de plaats.

Nog in 2002 volgde het WK te Riesa(Duitsland) Ze behaalden hier een bronze medaille bij de junioren. Om te kunnen deelnemen werd een sponsoretentje gehouden. De gymfed vond niet dat ze medaillekansen hadden en wouden hen niet op hun kosten uitsturen.

In 2003 namen ze deel aan het EK te Zielona Gora (Polen)Hier behaalden ze weer een knappe bronze medaille. Ditmaal geloofde de gymfed wel in hun kansen.

In 2004 was er het WK te Liévin (Frankrijk)Ze traden aan bij junioren en behaalden een 4de plaats. Hier deed Menno met Anissa ongeveer dezelfde combined als nu met Julie. Alles verliep zeer goed en het zilver was in zicht. Maar op het einde moest hij Anissa spectaculair rond zijn lichaam draaien en rolde ze open in de eindpositie. Ze ontglipte hem eventjes uit de handen en viel ongelukkig in een half mislukt eindhouding. Weg zilver. Het einde is ondertussen aangepast en veel minder risicovol.

In het najaar besliste Anissa halsoverkop dat ze stopte. Er was niet meteen een nieuwe geschikte partner en dus nam Menno noodgedwongen (voorlopig) afscheid van het turnen. Tot… Maart 2008 Sergeï kwam polsen of hij nog geïnteresseerd was in een vervolg. Toen hij hoorde wie zijn nieuwe partner zou worden was hij echt super vereerd. Het zou een loodzware combinatie worden met zijn studies, maar we wisten dat het nog knaagde en dat in zijn hoofd het turnen nog niet afgelopen was. Hij wou en zou zich nog eens bewijzen als senior.

Klik hier voor de link om de world games live te volgen. Of dit echt gaat werken weet ik niet, waarschijnlijk wordt ook alleen de finale uitgezonden.

Eventjes de planning (met dank aan GymForum):
maandag 20 juli
mixed pair dynamic (9u - 9u28)
GBR 15:04:00 - 15:08:00
USA 15:08:00 - 15:12:00
BLR 15:12:00 - 15:16:00
RUS 15:16:00 - 15:20:00
BEL 15:20:00 - 15:24:00 (belgische tijd:9u20 - 9u24)
UKR 15:24:00 - 15:28:00

women pair balans (9u39 - 10u03)
BLR 15:39:00 - 15:43:00
UKR 15:43:00 - 15:47:00
GBR 15:47:00 - 15:51:00
RUS 15:51:00 - 15:55:00
AZE 15:55:00 - 15:59:00
BEL 15:59:00 - 16:03:00 (9u59 - 10u03)

mixed pair balans (11u15 - 11u43)
USA 17:19:00 - 17:23:00
BLR 17:23:00 - 17:27:00
RUS 17:27:00 - 17:31:00
BEL 17:31:00 - 17:35:00 (belgische tijd: 11u31 - 11u35)
UKR 17:35:00 - 17:39:00
GBR 17:39:00 - 17:43:00

women pair dynamic (11u50 - 12u18)
BLR 17:54:00 - 17:58:00
RUS 17:58:00 - 18:02:00
BEL 18:02:00 - 18:06:00 (11u02 - 12u06)
UKR 18:06:00 - 18:10:00
AZE 18:10:00 - 18:14:00
GBR 18:14:00 - 18:18:00

Final mixed pair combined (13u00 - 13u32)
nr 2 19u03 - 19u07
nr 3 19u07 - 19u11
nr 4 19u11 - 19u15
nr 1 19u15 - 19u19
award ceremony: 19u22 - 19u32

Final women pair combined (14u15 - 14u47)
nr 3 20u18 - 20u22
nr 1 20u22 - 20u26
nr 2 20u26 - 20u30
nr 4 20u30 - 20u34
award ceremony: 20u37 - 20u47

dinsdag 21 juli
(9u40 - 10u08) :men pair dynamic
women group balans (10u15 - 10u43)
GBR 16:19:00 - 16:23:00
UKR 16:23:00 - 16:27:00
GER 16:27:00 - 16:31:00
BEL 16:31:00 - 16:35:00 (10u31 - 10u35)
BLR 16:35:00 - 16:39:00
RUS 16:39:00 - 16:43:00

women group dynamic (12u00 - 12u28)
RUS 18:04:00 - 18:08:00
UKR 18:08:00 - 18:12:00
GER 18:12:00 - 18:16:00
GBR 18:16:00 - 18:20:00
BEL 18:20:00 - 18:24:00 (12u20 - 12u24)
BLR 18:24:00 - 18:28:00

Final women group combined (14u22 - 14u49)
nr 4 20u25 - 20u29
nr 2 20u29 - 20u33
nr 1 20u33 - 20u37
nr 3 20u37 - 20u41
award ceremony: 20u44 - 20u49


Vrijdag 17 juli 2009
Vananvond om 22u15 was het dan zover, na een lange reis vanuit de VS, kwamen de Belgische gymnasten samen met Sergey toe op de luchthaven van Kaohsiung. Onder een druilerige hemel waaruit bakken regen vielen, (er passeert hier namelijk een orkaan morgen), een hoopje vermoeide gezichten, maar brede glimlachjes... want YES!!het is eindenlijk zover, een jaar gewerkt om hier te staan.

Naast de officiële delegatie, stonden hier de Belgische supporters hun op te wachten voor enkele bemoedigende woorden van het thuisfront een stevige knuffel, en een leuke foto waarna iedereen in de officiële bus verdween richting atletenhotel, onder politiebegeleiding. Alle supporters hebben hen dan ook uitgewuifd onder een stevige regenbui...

volgende live afspraak met hen, maandagnammiddag om 15 u (9u Belgische tijd) voor het serieuze werk... de wedstrijd. Ze zagen er allemaal heel officieel uit in hun Belgische training, the Belgian Team has arrived... Nu een stevige nachtrust, en morgen fris en monter om zich twee dagen voor te bereiden op de games.

Woensdag 15 juli 2009.
Morgenavond heeft de openingsceremonie van de World Games 2009 plaats in het hoofdstadium in Kaohsiung. Onze Belgen zullen dit jammer genoeg niet kunnen meemaken aangezien ze dan nog onderweg zijn van de VS naar Kaohsiung.
Klik hier om naar de website van de World Games te gaan. Reisdetails betreffende de World Games van de Belgische delegatie :
Vertrek
Donderdag 16 juli 2009 (Sergey + gymnasten)
Minneapolis - Tokyo met vlucht NW 019 15.20-17.10 uur (17.07)
Vrijdag 17 juli 2009 (Sergey + gymnasten)
Tokyo - Kaohsiung met vlucht JL 657 19.00-22.00 uur
Donderdag 16 juli 2009 (Inge - Gert - Stanislav - Irina)
Brussel - Munchen met vlucht LH 4611 19.00-20.20 uur
Donderdag 16 juli 2009 (Inge - Gert - Stanislav - Irina)
Munchen - Hong Kong met vlucht LH 730 21.50-14.50 uur (17.07)
Vrijdag 17 juli 2009 (Inge - Gert - Stanislav - Irina)
Hong Kong - Kaohsiung met vlucht KA 436 18.00-19.30 uur

Terug
Vrijdag 24 juli 2009 (complete delegatie)
Kaohsiung - Hong Kong met vlucht KA 431 20.30-22.00 uur
Vrijdag 24 juli 2009 (complete delegatie)
Hong Kong - Munchen met vlucht LH 731 23.20-5.30 uur (25.07)
Zaterdag 25 juli 2009 (complete delegatie)
Munchen - Brussel met vlucht LH 4600 6.50-8.10 uur

Dinsdag 14 juli 2009.
Elke dag is er de mogelijkheid om toch over MSN en webcam met België te communiceren. Eerst en vooral goed nieuws de schouder van Menno begint stilaan te beteren (wschl een spierverrekking geweest). Dus dit zou terug in orde moeten zijn voor de de World Games. Na de wedstrijd van zondag hebben de gymnasten, trainers en jury nog nagekaart tijdens het banket en Julie en Menno hebben van de meeste toch wel zeer goede commentaar gekregen, en dat iedereen wel weet wat er te gebeuren staat op de world games!! Ze hebben heel veel goede commentaar gekregen van juryleden en toptrainers, heel veel kwamen ook zeggen dat dat er niet zo eerlijk gejureerd is geweest, ze verdienden eigenlijk beter als die derde plaats, dat maakte hen toch terug blij. Sergey zelf vond ook dat op artistiek te weinig gegeven werd. Dit alles moet hen hoop en moed geven, maar vooral veeeel vertrouwen om er gewoon voor te gaan. Revaz, de winnaar van de vorige World Games, zal er ook terug zijn, en daar is geen duidelijkheid wat ze daarvan moeten verwachten. In ieder geval, een medaille moet the goal zijn, en de Belgen moeten er gewoon voor gaan. Sinds gisteren wordt er rustig getraind (gisteren 3 uren) vandaag staan er 6 uren training op het programma. Het is nu vooral verder afwerken en bijsturen voor de kleine details van de training. Het team van de VS vertrekt eveneens op donderdag vanuit de VS, dus zitten ze misschien samen op het vliegtuig. Ze hopen op een goede vlucht waarop ze toch voldoende kunnen aanpassen voor de volgende tijdszone. Nog 6 dagen tot D-day.

Maandag 13 juli 2009.
Na de finale oefening : Julie en Menno brachten een hele mooie oefening, ondanks de pijn in Menno's schouder stond het eerste deel vrij goed! Ik spreek voor mezelf, maar vond de punten niet helemaal terecht! De Amerikanen haalden 28.890 en een eerste plaats, de Russen werden tweede met 28.754 en Menno en Julie behaalden de bronzen medaille met 28.688. Het was een hele goed ervaring voor Menno en Julie, nu op naar Taiwan.

De andere Belgen deden het ook weer schitterend; Tat en Flo haalden met ruime voorsprong een eerste plaats voor de Russen met 28.829. Het trio bracht een knappe oefening en kreeg 28.383 en behaalde hiermee ook eveneens een goude medaille.

VOLG DE WEDSTRIJD HIER LIVE

Zondag 12 juli 2009.
19u00 : Julie was net weer even met België online via webcam. Alles is okay, maar de schouder van Menno blijft toch voor de nodige bezorgdheid en stress zorgen. Balansdelen gingen echt niet goed meer gisteren want dat was pijnlijk. Combined zal dus veel support kunnen gebruiken, want ze beginnen onmiddellijk met een balansdeel om u tegen te zeggen (dit duurt 30 seconden in totaal!!!). Julie hoopt dat de nachtrust, kiné en wat medicatie oplossing brengen tegen straks. Dit bepaalt zeker mee de stress en het wedstrijdverloop van nu, vooral met het oog op de World Games. Schietgebedjes en crossed fingers, alles is welkom, want het eerste deel moet wel echt onmiddellijk goed zitten. Aan de andere kant klonk ze zeer strijdlustig en gemotiveerd, dus het moet wel lukken! Deze world cup is een voorbereidende wedstrijd, en ook al gaan ze altijd voor een overwinning, de World Games gaan voor, en dus als er te veel risico is vandaag, gaan ze niet voluit gaan. Let's hope, straks live op de webstream tussen 2 en 3, Tat en Flo zijn eerste van de meisjes duo's en Julie en Menno van de Mixed pairs. Maaike, Corinne en Eloïse zitten vrij laat in de volgorde. Julie en Menno zijn rond 2u15. Laat ons hopen dat alles goed gaat.

Na de tweede kwalificatiewedstrijd : Na wat problemen met Menno's schouder brachten Jullie en Menno een schitterende oefening(28.805) Rusland had 11 duizendste meer(28.816) en de Amerikanen 33 honderste minder (28.772). Dus een plaatsje gewonnen deze keer, maar zeer kort op mekaar, nek aan nek die Mixed pairs. De bovenpartner van de VS is wel een zeer mature madam! Amaai, die kan bijna de onderpartner opheffen ;-), hopelijk krijgen de Belgen daar geen aftrek voor. Voor het trio zat het iets minder tijdens één deel en Tat en Flo waren top, opnieuw eerste. Dus onze Belgen toch weer zeeeer knap gedaan.

Zaterdag 11 juli 2009.
17u45 Julie was net live via webcam 45 minuten in contact met het thuisfront. De oefening gisteren was shakie in het eerste deel, omdat de warm-up onstabiel zat, en dat bij vooral Julie heel wat stress en onzekerheid gaf. Sergey zei dat de oefening goed zat, maar dat de stress en onzekerheid voor niets nodig zijn, alles zit goed. Minder goed nieuws was er dan na een tempo oefening, tijdens full-in heeft Menno zijn schouder bezeerd en dit blijft veel pijn doen. Hij heeft afspraak bij de kiné, en zal wat pijnstillers moeten nemen. Wanneer het niet betert, kan het zijn dat ze afzien van verdere deelname aan deze wedstrijd, om geen te groot risisco te lopen voor de World Games, want dat is de allerbelangrijkste wedstrijd. Straks krijgen we meer nieuws, hopelijk gaat het beter en kunnen ze verder deelnemen, anders is het wat rusten en zorgen dat ze klaar zijn voor de WG. Indien ze deelnemen kan je hun en alle andere Belgische teams volgen via deze link Duimen maar want ze kunnen het gebruiken nu. Tempo is het beste oefening, dus hopen dat Brufen en kiné samen de pijn weggewerkt hebben. Menno en Julie bedanken ook iedereen voor de steun en support via de blog... ze gaan er in ieder geval de volle 100% voor als de schouder het toelaat!!

Update na eerste kwalificatiewedstrijd
Vannacht was het dan zover. De gymfederatie van de VS spaart moeite noch geld zodat alle wedstrijden live op webstream te volgen zijn (via http://www.usa-gymnastics.org/acro/events/2009/jo-nationals/video.php)(op andere delen van die web vind je resultaten en foto shoots). Vannacht om 2u35 na de Russen was het aan Julie en Menno. Er was toch wel stress te merken, en bij het eerste deel naar 1 hand was het wat onstabiel, maar er werd snel bijgecorrigeerd. De rest van de oefening zat goed. De Russen hun oefening was sterk en afgewerkt, en de Amerikanen gaven de indruk niet te spectaculair te gaan, maar hadden toch wel wat zeer leuke delen en een mooie afwerking. Met andere woorden de concurrentie is gelijk aan de World Games, wat natuurlijk goed is. De punten dan... Julie en Menno strandden op een derde plaats met 28,704, de Russen op 28,705 en de Amerikanen op 29,000. Vannacht bij Tempo (Belgische tijd tussen 2 en 3u) wordt het dus een tandje bijsteken om de achterstand op te halen. Julie klonk achteraf goed en weet dat tempo ideaal is om achterstand op te halen. Extra supporters zijn dus welkom. Onze andere gymnasten deden het fantastisch, Tat en Flo met een zeer mooie score op één en voor de Russen met 17 hondersten voorsprong, op een derde plaatst stond een Duits team met 5 tienden achterstand. Het trio haalde een mooie score en eindigede eveneens op een eerste plaats. Er was enkel een Frans team, die bijna een punt achterstaan, niet van hetzelfde niveau dus. In ieder geval ze kennen zeker de Belgen al in de VS, en YES WE CAN!! is heel belangrijk voor Julie en Menno vannacht.

Vrijdag 10 juli 2009.
Berichtje Frank: Net alles gevolgd op live stream web site de Belgen hebben het heel goed gedaan, Tat en Flo eerste, Corinne Maaike en Elo eveneens, Menno en Julie derde met 1 duizendste verschil met RUS, en 3 tiende met USA. USA wel veel punten gekregen .. Morgen versnellingske bij in tempo... Score was BEL 28,704, RUS 28,705 en USA 29,000 ... Morgen start de wedstrijd om hetzelfde uur als vandaag, Julie en Menno zijn dan als eerste van de drie deelnemende teams aan de beurt. Duimen voor morgen! Vandaag opgestaan met de eerste wedstrijdkriebels in het bloed. Er is rust en zelfzekerheid, en ze zijn in d ekwalificaties van vandaag en morgen de laatste van de MXP. Dit is iets wat Menno en Julie verkiezen, dan kunnen ze zich opladen voor hun eigen wedstrijd. Alle delen zitten goed, en ze gaan zich gewoon volledig geven klonk het. Ze zijn nu ook volledig aangepast aan de wedstrijdvloer en de zaalverlichting, want die was toch wel zeer storend. Menno moet nog wel een stukje verder naaien aan zijn combined pak tussen de kwalificaties door, want dit moet vol "paietskies" staan, en vol betekent dan ook vol, hé! Maar met wat tijdsdruk lukt dit allemaal. Vannacht om 4 uur weten we de eerste tussenstand kwalificatie. Vanmiddag is het platte rust op de kamer, de jetlag is wel bijna weg, maar toch even extra opladen voor de wedstrijd van vanavond. Er zijn ook enkele Amerikanen die volmondig voor de Belgen gaan komen supporteren. Julie gaat sowieso een sms sturen aan het thuisfront om te laten weten waar ze geëindigd zijn na balans vandaag. Morgenvroeg is er een eerste wedstrijdverslag van op email. De echte wedstrijd en dus ook voorbereidingen voor de die ene dag (20 juli) op de Worldgames zijn begonnen. Als deze wedstrijd goed zit, dan is er een hoop vertrouwen bijgekomen voor de World Games. In afwachting op meer nieuws, hier al enkele foto's van de tweede trainingsdag in de VS. Ik heb ze in het album geplaatst zo worden alle foto's een beetje verzameld. Klik hier om naar het album te gaan Klik hier voor een filmpje van alle teams vlak voor hun vertrek naar de VS en de World Games

Donderdag 9 juli 2009.
Vanmorgen vroeg (5u45) berichtje van Julie ontvangen (het was toen 22u45 in de VS). De trainingen zaten zeer goed, en er was weinig berichtgeving omtrent de concurrentie... goed of slecht teken?? Julie en Menno hebben tijdens de World Cup die tijdens de Freedom Cup plaatsvindt, 2 concurrenten een team van Rusland en een team van Amerika. In ieder geval wat de Belgen betreft, alleen maar positief nieuws tot nu toe, van de jetlag blijkbaar reeds goed hersteld! Tijdens de World Games wordt het vooral uitkijken naar de twee Russische teams (men heeft voor de World games Revas opnieuw uit de kast gehaald: World games winnaar van vorige World Games) en de Amerikanen, die reeds vice-wereldkampioen werden in Glasgow eerder dit seizoen... De groepsspirit zit blijkbaar goed en in de vrije tijd was er ruimte om het grootste winkelcomplex van de VS de bezoeken (the Mall of America)... als dat maar goed afgelopen is voor het zakgeld. Eerste kwalificaties komen eraan en vinden plaats vrijdagavond 10 juli tussen 20 en 22 uur .(voor ons in België tussen 3 en 5 uur zaterdagochtend). Straks hebben ze nog twee trainingen ééntje van 12u00 tot 14u00 en ééntje van 20u00 tot 22u00. Tijdens de eerste training trainen ze enkel in de opwarmruimte waar drie grote vloeren liggen en waar ze elke oefening al eens doen. Tijdens de tweede training trainen ze dan in een mooie en grote wedstrijdhal. De vloer die hier ligt springt nog een beetje anders als de opwarmvloer en ook aan de lichten is het wennen, maar ze zien het volledig zitten! Thumbs up dus... een goed resultaat is belangrijk voor het vertrouwen.
Menno en Julie tijdens training

Bron : Margaretha Plantenga

Woensdag 8 juli 2009 : aangekomen in Amerika Vannacht is het Belgische team om 2 uur onze tijd aangekomen in het hotel Crown Plaza Riverside in St Paul (Minneapolis). Er is 7 uren verschil met onze tijd (7 uren vroeger). Julie stuurde vannacht om 4 uur een email en ze klonk vermoeid maar heel gemotiveerd en tevreden, een geweldige ervaring. Na een lange vermoeiende dag van bijna 24 uren kwamen ze aan in een prachtig hotel. Ze beginnen vanavond 17 uur Belgische tijd met een 2 uur durende training en later vandaag (1 uur 's nachts Belgische tijd) hebben ze een eerste podiumtraining. Alles is goed behalve de voeding zal een echte uitdaging worden voor de bovenmannen. In het land van fastfood en junk, wordt het zoeken naar calorie-arme en gezonde voeding... Maar alvast van onze Belgen het volgende:"YES WE CAN !!!" want na de freedomcup zullen ze België weten liggen in de VS.

Dinsdag 7 juli 2009 : vertrek naar de VS
Vandaag afspraak om 7u30 op de luchthaven in Brussel, tussen alle toeristische drukte was er een leuke sfeer te merken in de groep, iedereen op post, en klaar om te vertrekken. De zware bagages, volle rugzakken en een berg reisdocumenten. Toch een beetje stress voor deze reis rond de wereld in 20 dagen (Julie toont even de afstanden op foto). Want dat is het wel, een echte reis rond de wereld. Om 10u45 stipt ging het vliegtuig dan richting Atlanta. Hierbij alvast de groepsfoto voor de VS (van links naar rechts); Menno - Julie - Ward (gaat mee naar de VS als jurylid) - Sergey - Tatjana - Florence - Corinne - Eloïse - Maaike Morgen een eerste verslag vanuit de VS!!Maandag 6 juli 2009.
Vanmorgen was er nog een drie uren durende training in Deinze, alles zat niet super en iedereen is vermoeid, fysiek maar ook psychisch. Het wordt nu gewoon tijd dat de wedstrijden eraan komen. De ganse acroploeg (Tatjana, Florence, Maaike, Corinne, Eloïse, Menno en Julie) werd nog eens geïnterviewd door de regiozender van Gent. Vanmiddag was het dan inpakken, en dat was een hele klus, want 18 dagen weg, dan moet je wel zeker zijn dat je alles meehebt. Voor het olympisch comité moesten nog enkele papieren worden ingevuld, inclusief een gedetailleerde medicatielijst. Jaja, ze lachen er daar niet mee, en alle medicatie moest gecheckt worden op de anti-dopinglijst. Nadien werden alle spullen in de bagage gestopt. Het lijkt obsessief, maar alle turnpakken en trainingsspullen moeten in de handbagage, zodat wanneer bagage enkele dagen verloren is, dit geen impact heeft op het wedstrijdverloop. Menno was wat verkouden, maar met de nodige vitamines en hopelijk wat slaap op de vlucht is dit hopelijk snel voorbij. Morgenvroeg 7u30 afspraak op de luchthaven voor een eerste trip naar de VS (Minneapolis). De uitrusting zit alvast goed, om niet van de veel te grote broek te spreken. België staat in de startblokken.Zondag 5 juli 2009.
Het is eindelijk zover, de blog voor de World Games op onze Wild Gym blog is geopend. Voor de allereerste maal in de geschiedenis van Wild Gym en van acro in onze club, nemen we deel aan de World Games, de olympische spelen voor niet-olympische sporten. Over 11 dagen starten meer dan 3000 atleten en 150000 toeschouwers in Kaohsiung Taiwan aan de Wereldspelen. De chinezen hebben geld noch moeite gespaard om deze spelen op zijn minst even indrukwekkend te maken dan de olympische spelen eerder dit jaat in Peking. Klik hier voor de website van de Word Games Website We zijn dan ook beretrots dat een gymnaste van onze club hier zal staan. Julie Van Gelder vertegenwoordigt de Belgische driekleur samen met Menno Vanderghote en neemt het op in de mixed pairs tegen Rusland, de Verenigde Staten, Groot-Britannië en een aantal andere. Vandaag hebben ze een volledige training gedraaid en alles zat zeer goed. Ze zijn er klaar voor. De volgende dagen wordt het geen lachertje, lange reizen, jet legs, uurverschil, intensief trainen, de warmte en vooral zeer strikte regels om alle kansen te benutten... Maar de motivatie is er bij alle gymnasten en ook bij de trainers. Overmorgen (dinsdag 7 juli) vertrekken ze eerst naar Minneapolis (VS) voor de Freedom Cup, waar ze een laatste krachtmeting doen met hun grootste concurrenten (VS, Rusland, Groot-Britannië). Ze kijken dan ook uit naar de resultaten!! De wedstrijden zijn 10, 11 en 12 juli. Nadien blijven ze tot 16 juli in de VS op stage, en trainen ze intensief door als laatste voorbereiding voor de wereldspelen. Op 17 juli 's avonds laat komen ze in Taiwan aan. Een groepje van 20 supporters is er dan eveneens aangekomen. Op 20 juli is het dan zover, drie wedstrijden op minder dan 4 uren!! Als België wakker wordt die dag, weten we reeds of Wild Gym een vermaarde medaille rijker is! Vanaf vandaag zal er telkens een korte update te vinden zijn op de blog hoe onze Belgische vrienden het doen in de laatste fase voor en tijdens de wereldspelen

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Julie wij duimen voor jou, alvast veel succes!!

vanwege Jimmy Adelantex-Team.

nele zei

Tof dat ik langs deze weg menno en julie kan volgen.
Ook hier duimen we super hard mee.

gr Nele (zus Menno)

Anoniem zei

succes! België duimt! Diëm

Frank zei

Net alles gevolgd op live stream web site de belgen hebben het heel goed gedaan, Tat en Flo eerste, Corinne Maaike en Elo eveneens, Menno en Julie derde met 1 duizendste verschil met RUS, en 3 tiende met USA. USA wel veel punten gekregen .. morgen versnellingske bij in Tempo...
score was BEL 28,704, RUS 28,705 en USA 29,000 ... duimen voor morgen

Anoniem zei

Hebben ook gekeken en wij vonden ook USA een beetje te veel punten hebben.
Wij blijven alles op de voet volgen.
Veel succes aan de belgen.

grtjs
Frank en Diane (Nik)

Frank zei

Tweede dag achter de rug

Julie en Menno's de oefening zat deze keer zeer goed (28.805) Rusland hadden 11 duizendste meer(28.816) en de Amerikanen 33 honderste minder (28.772). Dus een plaatsje gewonnen deze keer, maar zeer kort op mekaar, nek aan nek die Mixed pairs. De bovenpartner van de VS is wel een zeer mature madam! Amaai, die kan bijna de onderpartner opheffen ;-)), hopelijk krijgen de Belgen daar geen aftrek voor. Voor het trio zat het iets minder vandaag tijdens één deel en Tat en Flo waren top, opnieuw eerste. Dus onze Belgen toch weer zeeeer knap gedaan.

Anoniem zei

Kom op, menno & julie! België duimt! Ge kunnet!


(Diëm)

Frank zei

Fantastisch van alle Belgen!!! Tat en Flo super hoor, ik hoor de chinzezen jullie namen al uitspreken, trio op zo een korte tijd, ook super!! Julie en Menno, zeer goed gedaan, stress is niet meer nodig, goed gedaan en nu op naar de World Games!! Taiwan, here we come!! We hebben live genoten.

Arne, Sara, Sam, Bea en Frank

nele zei

Ook de fam vanderghote heeft deze nacht live meegevolgd en genoten. Alle belgen idd mooie oefeningen gebracht.
Heb idd wel beetje naar gevoel bij de scores, vooral artistiek dan, maar laten we daar niet van wakker liggen.
Fingers crossed en laat ze daar maar wat zien in Taiwan.
Veel succes aan alle teams!

Gr Nele

Anoniem zei

Ellen, de link om de world games te volgen werkte bij mij perfect voor de ritmische gymnastiek in internet explorer (ook enkel finales),dus normaalgezien moet het ook lukken bij de acro.

Leuk overzichtje trouwens over Julie en Menno

Jana

Anoniem zei

weten jullie ook wat ze artistiek en technisch hebben gehaald? want op de site van de world games komt het er niet op.
we blijven duimen!!!
Emma

Anoniem zei

proficiat aan menno en julie voor hun 2de plaats!!!! nu nog duimen voor de anderen!
Emma

Anoniem zei

Een dikke proficiat.

Jana

Anoniem zei

dank je om op de blog zo veel informatie over ons achter te laten :) en merci voor het suporteren !

x julie

Anoniem zei

Super blog. Dikke proficiat aan alle gymnasten!

Anoniem zei

Hey super gedaan.
Proficiat aan alle belgjes

Frank en Diane

Anoniem zei

Wow, leuke site, en zo kan het thuisfront toch ook meegenieten van de leuke foto's.
Ga er zeker een deel van opslagen.
Ik kom zeker nog eens piepen.

van een fiere tante(van Julie)

Greet

Bea en Frank zei

Beste Ellen,
beste fans,

Vooreerst bedankt voor jullie enthousiasme en inzet tijdens deze voorbije drie weken. We hebben genoten van de spanning, maar eveneens van de reacties die we via de blog konden lezen. Er zijn zeer veel positieve reacties op de blog. Jullie zijn erin geslaagd de sfeer en wedstrijd voor velen die er niet bijwaren over te brengen.
De gymnasten en in het bijzonder Menno en Julie, kijken terug op een fantastisch tornooi, en zijn zeer tevreden met de resultaten!

In naam van de ganse groep gymnasten, trainers, ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en een hoop Taiwanezen, willen we jullie bedanken van ganser harte en in het bijzonder toch Ellen en Nele!!
Op naar het EK!!

Vele groeten
Bea en Frank

Anoniem zei

Twas super deze ochtend op de luchthaven... Ik denk dat ze geen betere thuiskomst hadden kunnen krijgen!

Dikke proficiat aan alle gymnasten!

Jessica

Anoniem zei

moet controleren:)

Anoniem zei

Very intereresting reading. thx

paxil

Anoniem zei

Thank уou foг sharing your info. I
really apρrеciаte yоuг effortѕ and I will
be waiting for your nеxt pοst thank yοu once again.


Stop by my blog poѕt :: instant cash loans

Anoniem zei

Just dеsіre to say your article is as ѕurpriѕing.

The clearness in your pοst is just nice and i сan
asѕume you're an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

Feel free to visit my site; short term loans

Anoniem zei

Ηey There. I found your blog using msn.
Thiѕ is an extremely ωell written artіcle.
I ωіll maκe sure tо bookmaгκ it and come bacκ to rеad more of your useful informatіon.
Thanks for the pоst. I'll definitely comeback.

Look into my page payday loans no credit check

Anoniem zei

Haνе уou ever сonsidered about іncluding a lіttlе bit mоrе
than ϳust уour artіcles? І
mean, what you say is valuable and all. But think of if you added somе great visuals
or viԁeos to give youг postѕ more,
"pop"! Your сontent is exсellent but with piсs and clips,
this site could certainly be one οf the best in its nichе.

Αmazing blog!

Here is my web page :: payday loans

Anoniem zei

Thankfulnesѕ to my fathег whо stateԁ to me on the topic of
thіs weblog, this web site is genuinely aωesome.mу blog post ... payday loans

Anoniem zei

Hi there frіеnԁѕ,
pleasаnt pοst anԁ pleаsant aгguments commented at this plаcе,
I am іn fact enjοying bу these.

Check out mу blog ... same day payday loans