zondag 26 april 2009

Julie & Menno : BELGISCH KAMPIOEN !

Op 25 april 2009 behaalden Julie en Menno (Sportac Deinze) voor het eerst samen de titel van Belgisch Kampioen! Een schitterende prestatie waarmee ze bewijzen dat ze prima op schema zitten voor de World Games.

BK Acrobatische Gymnastiek: topsportteams bevestigen!
Zaterdag vonden in Puurs de Belgische kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek plaats. De drie acroteams die zich wisten te selecteren voor de World Games en dit BK als voorbereidingswedstrijd in hun programma opnamen, haalden de Belgische titels bij de senioren.

Vice-wereldkampioenen Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac Deinze - meisjes paar) hadden geen tegenstand in hun categorie maar wisten met 85.733 punten een score neer te zetten waarmee ze in Kaohsiung zeker en vast kunnen concurreren met de andere geselecteerde teams.

Het meisjestrio Maaike Croket, Eloïse Vanstaen en Corinne Van Hombeeck (Ambitious Pro Gymnastics) turnde voor het eerst sinds de partnerwissel (Soen Geirnaert werd vervangen door Eloïse Vanstaen) een volledige wedstrijd, met 85.006 punten haalden ook zij een hoopgevend resultaat voor de World Games.

Blikvangers van het BK waren ongetwijfeld het gemengd paar Julie Van Gelder en Menno Vanderghote (Wild Gym, Sportac Deinze). Ze turnden een prachtig parcours met oefeningen vol hoge moeilijkheidsdelen en een choreografie om rillingen van te krijgen. Met 86.364 punten haalde ze de hoogste score van het kampioenschap.

Bron : Website GymFed

8 opmerkingen:

Anoniem zei

waren zij dat vorig jaar ook niet?

Ellen zei

Neen, zij hebben vorig jaar buiten categorie moeten meedoen. Nu zijn ze officieel Belgisch Kampioen.

Anoniem zei

proficiat dan!

Anoniem zei

Proficiat!! Leuk voor Wild Gym. Zeer goed gedaan en nu maar hopen op een medaille op de WG ;-D

Anoniem zei

Woehoewww!!! Go Julie!!

Anoniem zei

Wooooow !!!! Toch wel om fier op te zijn ..WILD GYM staat er zelfs in vernoemd! zijn er van de club gaan supporteren?

GO JULIE GO!!

Ellen zei

Julie turnt dan ook onder de club Wild Gym dus dat er achter haar naam Wild Gym staat is denk ik niet meer dan logisch, dit is ook in Menno zijn geval zo, maar dan Sportac Deinze.

En dan zou ik nog eens graag een oproep doen om je naam bij je geplaatst bericht te zetten, zo weet ik tegen wie ik aan het 'praten' ben.

Anoniem zei

Proficiat!

caroline