zaterdag 4 oktober 2008

Update WK Glasgow

Wanneer je op de foto rechts bovenaan op de blog klikt kom je op de fotopagina van het WK, je kan ook hier klikken.
Bron : www.gymfed.be

12 oktober 17h35 : resultaten gekend
Sorry dat ik jullie niet allemaal up to date heb kunnen houden. Ik zat op een familiefeest en had daar geen pc ter beschikking.
Menno en Julie behaalden een 4DE PLAATS op het WK voor senioren, dat betekent dat ze de vierde beste van de wereld zijn in hun niveau!! Iets waar we als club terecht fier op mogen zijn!!!
Tat en Flo haalden de 2de Zilveren medaille binnen voor België tijdens dit WK en het trio van Soen behaalde een mooie 5de plaats!
Een hele dikke proficiat aan alle gymnasten en hun de trainers, Sergey, Slavic en Irina.En dan nog een hele dikke dank u wel aan Bea en Frank om ons zo goed op de hoogte te houden!!!

12 oktober 2008 9h36: mailtje van de mama en papa van Julie
Vandaag is het D-day. Om 14h starten de finales, waarbij eerst de Mannenparen en meisjesduo's aantreden, dus we gaan reeds snel weten of België een medaille binnen heeft. Gisteren bereikte ons nog het heugelijke nieuws dat we de eerste medialle binnen haalden door derde te eindigen in de teamcompititie, dit is een compititie waarbij elk land minimum 3 verschillende disciplines moet hebben op het WK. Dus, ondanks bloed, zweet en tranen bij de kwalificaties, toch een mooie prestatie. Vannamiddag moeten Menno en Julie als tweede aantreden, in de serie van 6 mixed pairs. Het trio moet als eerste.
Om 16u27 is het aan Menno en Julie, om 17u weten we de resultaten. (dit is Belgische tijd). Het trio zit in dezelfde blok, dus om 17 u weten we alle uitslagen voor de Belgen. Gisteren na de wedstrijd heeft Sergey beleefd gevraagd om alle gymnasten met rust te laten, de GSM's gingen uit en de ploeg verdween naar het hotel. Ze moesten even kunnen uitblazen, want zowel voor de gymnasten, de trainers als de supporters was het een zeer zware dag... veel onzekerheid en teleurstelling, die dan toch nog uitdraaide op een finaleplaats, begrijpelijk.
Duimen maar!!

11 oktober 2008 23h10 : mailtje van de papa van Julie + enkele foto's
Hier dan eindelijk een update van de spannendste dag uit onze acrogeschiedenis. Door de val gisteren in het eerste deel hadden ze heel wat op te halen. Toen we Menno en Julie vanmorgen zagen, straalden ze meer rust uit, was het omdat het niet slechter kon, en alleen maar beter. We pepten ze op en zeiden we komen gewoon om te genieten vandaag, en dat hebben kunnen doen. De Belgische supportersgroep werd verstrekt door Marieke, de vriendein van Menno en zijn broer en nog een paart supporters ... de Belgische groep was er klaar voor. De tempo oefening ging fantastisch, maar ook de meeste tempooefeningen van de anderen gingen goed. Ze kregen luidkeels gejuich en applaus voor hun prachtige choreografie, waardoor ze toch wel wat krediet van het publiek kregen. Na de tempo stonden ze 8ste, voorafgegaan door de Bulgaren met 0.24O, de Britten en Oekraïners, door 1.15 op een gedeelde 6de plaats, het leek wel een onmogelijke taak. Toch hielden ze het hoofd koel, gingen even uitwaaien in het hotel en kwamen tegen 4 terug voor hun op te warmen voor de combined.Er was nog meer slecht nieuws, het trio was 7de geëindigd, en daar waren de emoties ook hoog.... plots zag het er voor het Belgische kamp echt niet goed uit. Gelukkig behielden Tat en Flo een prachtige tweede plaats.
De combined van Julie en Menno was fantastisch, en uit de punten bleek onmiddellijk dat ze wel echt een finale verdienden, opnieuw 28.8 en de tempo was 28.6. De Bulgaren waren ze snel voobij, en de oekraïners turnden een goede oefening, maar hun voorsprong slinkte... 7de, het leek niet meer te lukken. De Britten hadden het publiek mee, maar waren zeer gestresseerd, en mislukten een balans en een tempodeel, waardoor Menno en Julie plots zesde stonden... en al de rest ... dat komt morgen. Ze waren superblij en ook het trio kwalificeerde zich, met andere woorden de 3 teams zijn in de finale...
Duimen dus voor morgen, Menno en Julie zijn er klaar voor, ze gaan strijden met gelijke wapens, en ze hebben hun selectie binnen voor de finale.... twee oefeningen boven de 28.6, na 5 maanden stress en samen hard werken, vinden we zelf dat ze de finale zeker verdiend hebben.
Ik stuur nog wat foto's mee...Donderdag zie je dat de training met het eerste balansdeel niet goed zit, de bezorgdheid en stress loopt eraf.


11 oktober 2008 22h37: Bronzen medaille landencompetitie
België heeft een bronzenmedaille behaald op de landencompetitie op het WK in Glasgow!! Gewoonweg schitterend, iedereen in de finale en dan nog 3de met al de teams, wie had dit kunnen dromen! Morgen volgt er nog een spannende dag, dus blijven duimen!!!!

11 oktober 2008 18h56: sms uit glasgow
Ze zijn er bij, ze zijn als zesde geplaatst voor de finale!!!
28.701, Trio ook!

11 oktober 2008 17h20 : sms uit glasgow
Tat en Flo tweede!!! 86.121!!!

11 oktober 2008 14h55 : sms uit glasgow
Julie en Menno moeten om 18u30 Belgische tijd combined oef turnen

11 oktober 2008 14h44 : sms uit glasgow
Menno en Julie staan achtste na de tempo oefening vandaag.Ze moeten een volledig punt pakken om finale te halen. Het zal spannen.

Trio soen staan zevende met tijdsfout, moeten drie tienden pakken om finale te halen

11 oktober 2008 12h54 : sms uit glasgow
Ze staan voorlopig vierde, 28.652!! Feilloos parcour!

10 oktober 2008 16h40 : sms uit glasgow
Trio Soen derde, kei goed!

10 oktober 2008 16h05 : sms uit glasgow
9de het zal heel moeilijk worden maar volgens Slavic hebben ze een van de betere tempo- oefeningen dus bidden voor morgen!!!

10 oktober 2008 14h35 : sms uit glasgow
Val eerste deel, 26.440, ziet er niet goed uit...

10 oktober 2008 13h44 : sms uit glasgow
Flo en Tat derde, 28.705, oefening zat goed!

10 oktober 2008 11h15 : mailtje ontvangen uit Glasgow
Eindelijk wat nieuws want het internet speelt me hier parten: Gisteren om 16 uur naar de sporthal getrokken om het belgisch team even te zien en onze ticketten te gaan halen. Langs de straten hangen overal vaandels en zelfs in luchthaven staan grote reclameborden wet de opschriften van het WK, de sport geniet hier duidelijk heel wat aandacht en persbelangstelling.
Om 16 uur aan de sporthal hebben we dan getracht om toch iets van de trainingen te zien, maar we waren [unauthorized] zoals dat beleefd heet,tot Sergey en Slavic arriveerden en zeiden dat we het team hoorden, we zijn dan binnengeglipt, YES!
De sporthal is immens groot maar voor de acro hebben ze slecht 1/4 afgeschermd, het is een oud historisch complex maar de manier waarop het is ingericht is zeer mooi gedaan. Heel knus en gezellig wat de gymnasten een gezelliger en minder bombastisch gevoel geeft. Om 16u30 kwam de Belgische delegatie binnen, en ja hoor, ze genieten bij iedereen heel wat respect. Een brede smile van Julie natuurlijk die onmiddellijk naar ons toe kwam, gevolgd door de rest, allemaal een knuffel, en de sfeer is echt positief. Nadien verdwenen ze voor een uur wedstrijdtraining in de opwarmzaal, waardoor wij de concurrentie konden bekijken, we hebben de Amerikanen, Oekrainers, en nog een paar gezien, maar er is een echte top en daar zal het rond draaien: China, Rusland, Oekraine, Groot-Brittannie, de rest is afwachten. Om 18u kwamem de Belgen samen met de Duitsers de mat op, en deden al hun oefeningen. Bij Menno en Julie zat alles goed, enkel het eerste deel balans in combined en in balans zat wat shakey, maar Julie heeft last van stress en was vermoeid. Na wat peptalk en een goede nachtrust, moet dit lukken. De andere Belgische teams deden het zeer goed ook, dus ook daar vingers kruisen, en het moet lukken. Eén ding is zeker, toch hoed af voor alle teams en de trainers, want iedereen die aanwezig was, kwam even kijken naar de belgen, ze krijgen respect, en de choreografie van Irina, is een niveau apart!!
Om 10u vrijdag is het openingceremonie,net na de middag de wedstrijden,je kan de reultaten volgen door op de foto rechts boven van de blog te klikken, , Julie en Menno moeten eerst in hun reeks om.
Vingers kruisen!!!!

Een van de trainingen in Glasgow, de Belgen zijn ook te zien!


10 oktober 2008 10h29 : telefoontje uit Glasgow
Ik heb net Frank (Papa van Julie) aan de lijn gehad. Er zijn wat problemen met internet waardoor de foto's maar niet ge-upload geraken. Gisteren hebben Frank en Bea China en Oekraïne zien trainen, net als de Belgen.
De grootste concurrentie zal waarschijnlijk komen van Rusland, Oekraïne, Groot- Brittannië en China. Al steken al de choreografieën van Irina er met kop en nek boven uit! Straks moeten Menno en Julie als allereerste op de mat en dit zal rond 14u25 (onze tijd) zijn! Dus alle duimen in de lucht!!! Als ik meer nieuws krijg zet ik dit onmiddellijk op de blog!

9 oktober 2008 18h55
Ik heb een berichtje gekregen van Frank dat ze zijn binnengeglipt tijdens de gesloten training van 17h00. Hij laat straks meer weten en zou enkele foto's sturen.
De wedstrijdhal zou indrukwekkend zijn!!

8 oktober 2008 23h22
Julie was positief aan de telefoon, de trainingen zitten goed en er is veel vertrouwen. Binnen alle disciplines is de concurrentie zeer groot en de ogen zijn vooral gericht op de Russen, Oekraïners en Britten. Maar ja, het is dan ook een Wereldkampioenschap, in principezijn het enkel de beste van de wereld…. Dat doet de spanning alstijgen. We zullen morgen wel zien, met het vertrouwen dat stijgt,stijgt ook de spanning.
Julie telt heel veel op de supporters die keihard gaan duimen hoopt ze, en die vorig jaar met de bus live aanwezig waren. Wij zullen de Belgen trachten te vertegenwoordigen, en vanaf morgen zitten jullie verslaggevers live in Glasgow, Schotland.Morgen hebben ze pas training (wedstrijdtraining) om 17 uur (+1 dus) en wij gaan trachten te gaan kijken.
Het is bijna zover !!!!

8 oktober 2008 13h17
Julie laat weten dat de sporthal en de vloeren van zeer goede kwaliteit zijn, desondanks vraagt dit aanpassing. Ook de verlichting vraagt aanpassing.
De training zelf is zeer goed verlopen.Na de training hebben ze een citytrip door het oude stadcentrum van Glasgow gekregen, een hele mooie stad enkel de regen speelde hun wat parten. Nadien zijn ze nog naar de trainingen van enkele concurrenten gaan kijken, o.a. Oekraïne en Groot-Brittannië,en daar waren ze het allemaal over eens, het zal heel moeilijk worden, de concurrentie is
zeer groot. Vandaag hebben ze training van 14 tot 16 uur.


6 oktober 2008 21h00 : goed aangekomen
Julie is vlotjes vertrokken vanmorgen. Ze stonden allemaal fier in hun knappe rode skivest van GK met het opschrift Belgium, te pronken aan de check-in.Ze zijn alvast goed aangekomen en ze hebben door een venster Nik en Amber en de ouders nog kunnen uitwuiven wat een heel emotioneel tintje aan de aankomst in Schotland gaf. De beide junioren vice-wereldkampioenen staken fier hun zilveren pronkstuk in de lucht, de tweede beste van de wereld…. Als dat geen geweldige prestatie is!!!
Julie slaapt op de kamer met Soen, het hotel is goed en het eten lekker.
Morgen is het training van 10u tot 12u, er is een zeer strikt tijdschema om op de wedstrijdvloer te trainen.

Hierbij al de wedstrijdtijden!!!
Om live te volgen. Dit zijn de Britse tijden dus je moet er steeds een uurtje bijtellen!!

Vrijdagnamiddag (13u25 (+1)
Balance,zij starten als eerste!!!
40 minuten warm up (12u40 – 13u20) wedstrijd om 13u25 – 13u28 (+1)
Einde voorzien om 15u (+1) (resultaten te volgen op de website live)

Zaterdag late voormiddag (11u10 rot 12u44)
Tempo
40 minuten warm up (11u07 tot 11u47) wedstrijd om 11u52 tot 11u55 (+1)
Einde voorzien om 12u44 (+1)
Combined
16u50 tot 18u24 (+1) wedstrijd pas bekend na ranking beginnend vanaf 14 tot 1,Dus hopelijk dat ze zo laat mogelijk moeten turnen, dan hebben ze hoge punten behaald!!!


5 oktober 2008 21h02 : verslag laatste training + foto's
Eindelijk is het zover. Vandaag trainden de verschillende senioren teams hun laatste training ter voorbereiding van het WK. Zowel gisteren als vandaag zaten deze trainingen bij alle teams goed, maar er werd nog gehamerd en gesleuteld aan zeer kleine details op gebied van afwerking, choreografie en artistieke details. Irina gaat spijtig genoeg niet mee. vandaar dat dit weekend daar extra veel aandacht werd aan geschonken. Voor het Trio van Corinne Maaike en Soen zaten de oefeningen goed, maar daar zal het extra duimen worden dat de knieblessure van Maaike het houdt tijdens de oefeningen. Florence en Tatiana zijn er klaar eveneens klaar voor, en de trainingen vandaag gaven dit ook aan.

Menno en Julie trainden zeer goede oefeningen deze twee dagen, en hebben er echt zin in. Daar waar een maand geleden tijdens de Volkov cup nog een aantal schoonheidsfouten bestonden, zijn deze zo goed als weggewerkt en staan alle delen veel stabieler. Dit geeft het team ook meer vertrouwen, zodat ze er allebei zin in hebben. Er werd met man en macht nog gewerkt tot gisterenavond laat om de drie gloednieuwe majo's klaar te hebben (op de foto’s hieronder zien jullie het balans pak (blauw), het tempo pak (wit-rood-goud)en het combined pak; overwegend goud Menno heeft gouden broek). Er werden nog wat laatste bijsturingen gegeven door Slavik en op het einde van de training was er nog een peptalk van Irina en een stevige handdruk met de woorden " you are all professionals, I am proud of you all". Daarmee zullen ze het moeten doen. De voornaamste factor zal stress zijn, gezien de beperkte wedstrijdervaring. Maar deze sport is zo voorspelbaar als dat ze onvoorspelbaar is, het voordeel van de twijfel moet hun sterkte geven. Glasgow... here we come!5 oktober 2008 20h29: 2de medaille is binnen!
Het duo van Altis Eeklo behaalde een mooie vijfde plaats in de categorie 11 - 16 jarigen!
Nik en Amber die als laatste Belgisch duo op de mat kwamen, turnden een schitterende combinatie oefening. Met een score van 28.800, eindigen ze op een tweede plaats na Groot-Brittannië (28.850) en behaalden dus een zilveren medaile! De tweede medaile voor België is binnen!!!

5 oktober 2008 12h37: 1ste medaille is binnen!
Vrijdag en zaterdag vonden de kwalificaties plaats van de Ages Groupes (11-16 en 12-19) en vandaag worden de finales geturnd. Het beloftentrio van Deinze behaalde deze voormiddag een bronzen medaille met een score van 28.450. Deze namiddag treedt er nog een mixed duo van Altis Eeklo aan bij de 11 -16 jarigen en bij de 12 - 19 jarigen treden Amber en Nik aan tussen 17u - 18u! Blijven duimen!!!!

4 oktober 2008 22h24
Dit weekend trainden Julie en Menno door aangezien ze maandag naar Glasgow vertrekken. Zelf zijn ze super gemotiveerd en zien ze het volledig zitten. De voorbereidingen verliepen zoals het hoorde. Slavic wist hen deze morgen te vertellen dat ze konden kiezen om hun wedstrijdoefeningen naar publiek of jury te turnen. Waarschijnlijk kiezen ze ervoor om naar de Jury de turnen. Morgen trainen ze nog voor een laatste keer in Gent want maandagochtend worden ze om 09h00 in Charleroi verwacht om dan om 11h00 het vliegtuig op te stappen.

14 opmerkingen:

Iris zei

Dat tempo-pak vind ik echt prachtig!!! De andere ook, maar da van tempo wel 't meest!

Veel succes aan het seniorenteam!

Anoniem zei

zeer veel succes toegewenst.

Het tempo-pak is ook mijn lieveling, maar de andere zijn ook zijn mooi. Proficiat aan de makers !!

Jana (van 't forum)

Anoniem zei

Idd proficiat aan de makers!!
Ze zijn supermooi!!

Wie heeft daar zoveel tijd ingestoken?

Veeeeeeel succes en wij duimen allemaal mee vanuit Gent!!

-x- Kim

Anoniem zei

morgen ga ik dubbel zo hard duimen dat alles perfect lukt zodat jullie zeker de finale halen.

veel succes!

Jana

Anoniem zei

ik hoop "zo hard" dat mijn zus de finale haalt ik ga alvast heel hard duimen
arne

Anoniem zei

Ja Arne, we duimen allemaal met je mee!!!
Maar ik ben er zeker van dat Julie & Menno daar alles aan gaan doen!
Ellen

Anoniem zei

kga echt kei hard duimen voor menno en julie!!
want ze verdienen het echt om in de finale te raken!!
xXnikki

Ellen zei

Alle duimen omhoog om 18u30!!!!!

Anoniem zei

Ook menno en Julie in finale!!!!

linde zei

belgische team staat op dederde plaats!!!!

Anoniem zei

Zijn er eigenlijk filmpjes?
Julie

Ellen zei

Hey!
Ja de tempo en de combined oefening zijn gefilmd, vanzodra ik deze heb doorgekregen zet ik ze online.

Anoniem zei

tempo en balans staan al op youtube
Julie

Ellen zei

Ik heb ze gevonden! Bedankt!